top of page
  • Foto van schrijverAnne van Spall

Herfst

Het begin van de herfst is de tijd om te oogsten. Voor mij is deze tijd heel letterlijk een moment waarop ik in praktijk kan gaan brengen wat ik heb geleerd. Vruchten kan plukken van de zaadjes die ik al langer geleden heb geplant om mijn eigen pad steeds meer vorm te geven.


Waar ik eerder meestal een hekel had aan de winter (of eigenlijk alles wat geen zomer was) begin ik meer en meer de schoonheid te zien en voelen van alle seizoenen en wat ze je brengen. Alle indrukken van een fijne zomer worden verteerd. De uitdaging is om het licht te bewaken, je innerlijk vuur brandend te houden gedurende de donker wordende periode. En om dat te kunnen doen is het soms nodig om ruimte te maken. Materie, gevoelens en emoties los laten die je niet meer dienen en zo ruimte te maken voor nieuwe voeding waardoor je groeit.


Door mijn lichaam in beweging te brengen leer ik niet alleen mijn lichaam beter kennen maar ook mijn gewoonten, patronen en terugkerende gedachten. En nee, dat is niet altijd leuk. Dat is vaak heel confronterend. Maar het maakt het wel zichtbaar waardoor je ermee kunt werken op een liefdevolle manier. Wat wil ik loslaten, wat helpt me niet? Yoga helpt mij dit soort vragen te beantwoorden en ik ben heel enthousiast om jou ook yoga te laten ervaren!


Voor mij staat deze herfst in het teken van het loslaten van onzekerheid en kleinerende gedachten. Soms voel ik druk dat ik nu van alles zou moeten presteren. Terwijl ik weet dat dat niet hoeft, want ik heb iets te brengen en te geven.. Wat zou jij graag los willen laten?


Note: Ik zal jullie komende tijd steeds meer over mijzelf vertellen. Keep you posted!52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page