top of page

VINYASA YOGA

Wat kan je verwachten in een Vinyasa les?

Onder begeleiding beoefen je yoga op het ritme van je ademhaling en ga je op zoek naar je fysieke grenzen. Je zal worden uitgenodigd jouw gebied van weerstand te verkennen. Wat gebeurt er in je lichaam tijdens het beoefenen van yoga? Waar liggen je grenzen en hoe kun je deze grenzen herkennen en respecteren? Waar zit groei voor jou?

HOE ZIET EEN VINYASA YOGA LES ERUIT?

ADEMWERK

Dynamische ademhalingsoefeningen om bedoeld om de basis te zetten voor een les. 

OPWARMING

Dit doen we vaak met zonnegroeten en eventuele aanpassingen en variaties. We bereiden door opwarming het lichaam voor op de les.

SEQUENCE

Ik begeleid je door de houdingen die opbouwen naar een 'peakpose'. Dit onderdeel bestaat uit staande, zittende en soms omgekeerde houdingen.

SAVASANA

Elke les eindigt met een eindontspanning. Dit is waar we het lichaam als het ware op voorbereiden met yoga. Een fijne houding maar tevens de moeilijkste van allemaal.

FAQ

IK BEN HELEMAAL NIET LENIG, KAN IK WEL MEEDOEN?

Lenigheid is geen voorwaarde om yoga te kunnen beoefenen. Het is vaak wel een resultaat van het beoefenen van yoga. Iedereen kan meedoen! Ik zorg er als docent voor dat je genoeg aanpassingen aangeboden krijgt om de functie van de houdingen te ervaren. Je werkt met het lichaam dat je op dat moment hebt en dat is helemaal goed. Fysieke lenigheid is leuk, maar hoe flexibel ben je van geest? Dat is waar het om gaat.

IK HEB EEN BLESSURE, WAT MOET IK DOEN?

Het is fijn als je mij voor de les op de hoogte stelt van je blessure of misschien wel van een zwangerschap. Mijn doel als docent is om studenten een veilige ruimte te bieden en de les op de studenten aan te passen. Ik zal je aangeven welke houdingen je beter wel of niet kunt doen of je eventueel voorzien van props en aanwijzingen.


Ten alle tijden is het van belang dat je luistert naar je eigen lichaam.

GEEF JE OOK LES OP VERZOEK?

Jazeker! Laat op mijn Contact pagina een bericht achter en ik bel je terug. Graag bespreek ik samen met jou hoe we dit kunnen vormgeven. Heb je een leuke dag gepland en wil je een yogales als programmaonderdeel voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest? Laat het me weten en ik denk graag met je mee.

WAT MOET IK AAN?

Het is fijn als je comfortabele kleding aan hebt waarin je makkelijk kunt bewegen. Door de Ujjayi ademhaling bouwen we warmte op in ons lichaam waardoor je misschien wat uit wilt kunnen trekken. Echter, tijdens liggende houdingen is het fijn als je niet afkoelt. Het is lastig ontspannen als je het koud hebt. Dus een vest, trui of een dekentje is heel prettig!

Lachyoga

STOELYOGA

Iedereen kan yoga ervaren

Meditatie

BEDRIJFSYOGA

Yoga lessen voor werknemers

bottom of page